Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 26.04.2024, 19:39
Головна » 2010 » Червень » 29 » Алмази
Алмази
13:04

Трішки історії

Пошук алмазів розпочався в Індії більше 2500 років тому. До п'ятнадцятого століття вони все ще були такою рідкістю, що ними могли володіти тільки королі і королеви. І лише в 1430 році з'явився звичай носити діаманти як прикрасу. Першою це зробила придворна пані Агнес Сорель з Франції. Звідси мода розповсюдилася по всій Європі. Результатом цього стала інтенсивний добуток алмазів в Індії, що продовжувалася більше 300 років.

Врешті-решт це джерело вичерпалося, але, на щастя, алмази були знайдені в іншій частині світу - в Бразилії, в 1725 році. Джунглі і тропічний клімат дуже утрудняли роботу, але проте понад 160 років Бразилія була основним джерелом алмазів в світі.

В наш час центром розробки і добування алмазів є Південна Африка, де великі поклади алмазів були знайдені випадково в 1867 році. Одного разу хлопчик з бідної фермерської сім'ї знайшов красивий камінчик, який купив хитрий сусід, що відразу ж упізнав дорогоцінний алмаз. Коли він у свою чергу продав його, на це місце з'їхалися старателі. Протягом року тут було виявлено три великі діамантові родовища, і з'явилося ціле місто Кімберлі – центр величезної діамантової імперії.

Чому алмази так високо цінуються?

Звичайно, алмази - рідкість, а все, що рідкісне має високу ціну. Але цього недостатньо. Річ повинна бути приваблива, а алмази дійсно прекрасні. По здатності відбивати світло ніщо в світі не може зрівнятися з алмазом.

Алмаз також є і найтвердішою з відомих речовин. Це втілення краси, яке може залишатися незмінним протягом тисячоліть, стало символом вічної любові і вірності.

У своєму природньому вигляді алмази найчастіше непривабливі, тому їх обробляють. У природі алмази бувають самих різних розмірів і форм, і зовні вони спочатку виглядають досить непоказно. Тому огранщику потрібно спочатку ретельно вивчити кожен камінчик і визначити, як краще виявити його красу. Іноді алмаз розпилюють диском, що швидко обертається, який покритий алмазним пилом. Для шліфовки іншого алмазу може бути використаний тільки такий диск.

Більшість алмазів розпилюються на дві частини, кожній половині яких надається округла форма, а потім ограновується. Алмаз у такому вигляді називається діамантом. Ограновуються алмази на високошвидкісному суцільнометалевому крузі, покритому діамантовим пилом і маслом. Грані розташовують в діаманті симетрично, зазвичай їх не менше 58. Чим більше граней, тим краще переливається діамант. Огранщики алмазів винайшли цілий ряд видів ограновування: кабошон, багет, маркіза, …

Алмази, що використовуються в ювелірній справі, можуть значно відрізнятися кольором і якістю. Деякі кольори зустрічаються рідше за інших. Найбільш цінними є алмази з червоним або блакитним відтінком, а також прозорі і безбарвні. Є так звані промислові алмази, єдина відмінність якого від будь-якого іншого полягає в тому, що він має нижчу якість. Але, якщо такий алмаз має бездоганну якість, красивий, без єдиної плямочки, гарний колір, то він, звичайно, буде використаний в ювелірній справі.

Алмаз за його твердість ще називають «королем промисловості». А древні греки називали алмаз «адамас», що означало «непереможний». Алмаз дійсно непереможний, оскільки ніщо в світі не може його розпиляти - окрім іншого алмазу! Тому три чверті всіх алмазів, що добуваються, взагалі не потрапляють до ювелірів – вони використовуються в промисловості. І використовуються вони внаслідок своєї надзвичайної твердості. Наприклад, близько 20 відсотків алмазів йдуть на головки бурових установок, які застосовують для буріння скельних порід.

Отже, як бачите, алмази є не тільки найкращими друзями дівчат – без них не могли б існувати навіть деякі з найбільш важливих галузей промисловості.

Переглядів: 1184 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024