Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 19.04.2024, 10:10
Головна » 2010 » Червень » 4 » Теорія брехні. Урок 7.
Теорія брехні. Урок 7.
21:19

Є багато ознак, за якими можна визначити, що вам говорять неправду.
При цьому у недосвідченого брехуна ви швидше за все можете виявити цілий "букет" з них, тоді як досвідчений може "проколотися" лише на одному.

  1. Емоції сповільнені в порівнянні з тим, як зазвичай поводиться людина. Вони починаються із затримкою, проходять більш енергійно, і дуже різко закінчуються.
  2. Між словами і виразом емоцій проходить якийсь час. Наприклад, вам кажуть, що ваша робота зроблена блискуче і тільки потім, після усвідомлення того, що сказали, посміхаються. Натомість, у людини, що говорить правду, емоційна реакція проходитиме одночасно із словами.
  3. Те, що людина говорить абсолютно не узгоджується з виразом на її обличчі. Наприклад, коли вам говорять фразу "Я люблю тебе", у людини вираз стає таким, неначе вона з'їла шматочок лимона.
  4. При виразі емоцій задіяна не вся особистість, а тільки частина її м’язів. Наприклад, людина посміхається тільки ротом, не задіюючи при цьому м'язи щік, очей і носа. Очі в даному випадку дійсно стають дзеркалом душі, тому що навчитися спеціально управляти їх виразом дуже складно, а для деяких людей навіть неможливо.
  5. Коли людина говорить вам брехню, вона свідомо намагається зайняти якомога менше місця, притискуючи до себе руки і одну до іншої - ноги.
  6. Людина уникатиме зустрічі з вашими очима.
  7. Чоловік зачіпає або погладжує свої ніс, вуха. У окремих випадках може доторкатися відкритою долонею до ділянки серця на грудях.
  8. Людина "захищатиметься", замість того, щоб йти "в атаку" в розмові.
  9. Людина, що каже неправду, може підсвідомо намагатися повернути своє тіло або голову в сторону від вас.
  10. Обманщик може несвідомо поставити якісь об'єкти між вами, створюючи якогось роду "захисний бар'єр".
  11. Брехун може використовувати ваші слова, щоб зробити відповідь дуже схожою на питання. Наприклад, на запитання: "Це ти розбив вікно на другому поверсі?", може прозвучати відповідь: "Ні, це не я розбив вікно на другому поверсі".
  12. Вам не дають чіткої відповіді на питання, замість неї говорять "плаваючу" відповідь, яку можна зрозуміти по-різному.
  13. Ваш співбесідник може розповідати більш ніж потрібно, додаючи зайві деталі. Йому не комфортно, коли наступає пауза в розмові.
  14. Коли людина говорить неправду, вона може опускати займенники і говорити монотонним голосом.
  15. Людина може говорити м'яко, але при цьому граматично неправильно. Пропозиції будуть заплутані.
  16. Якщо ви зрозуміли, що вам брешуть - спробуйте поміняти предмет розмови. Якщо людина дійсно каже неправду - вона охоче змінить тему і виглядатиме розслабленою.
  17.  Чоловік в таких випадках часто використовує гумор і сарказм, щоб обійти неприємну йому тему.

За цими ознаками досить легко визначити, якщо хтось вам каже неправду. Але звичайно не варто забувати, що найкраще вони спрацьовують з людьми, яких ви давно знаєте.

Переглядів: 1353 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024