Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Четвер, 28.03.2024, 16:27
Головна » 2009 » Грудень » 8 » Теорія брехні. Урок перший.
Теорія брехні. Урок перший.
19:47
Урок перший

Напевне, кожен із вас колись в дитинстві потрапляв у подібне становище. Сів за стіл, обклався підручниками, а сам детектив читаєш чи колекцію наклейок роздивляєшся. А тут мама з кухні питає:
— Ти вчиш уроки?
— Так! — відповідаєш якомога правдивіше. І розважаєшся далі.
Але за мить мама заходить до кімнати, докірливо дивиться і відбирає детектив чи наклейки. І як вона дізналася, що сказав неправду? Невже побачила крізь стіну? Ні, те бе видав твій голос.

Згадай славнозвісного Шерлока Холмса. Він міг, не бачачи людини, лише почувши її голос, визначити, скільки їй років, чи має сім'ю, чим хворіла в дитинстві і як почуває себе нині. Про все те йому розповідав голос. Виявляється, людський голос несе велику інформацію (він — наче книга, тільки треба вміти читати), а за манерою мовлення криється характер.

Про голос, що виражає стан, настрій, риси характеру, в українській мові є понад 150 епітетів! Спеціальна наука — телеметрія вивчає стан людини за голосом. Особливо важлива вона для тих, хто працює в космосі. Спеціалісти за розмовами космонавтів дізнаються про їхній стан і відповідно до нього корегують роботу на орбіті. За голосом лікарі можуть встановити діагноз. Адже будь-яка хвороба (навіть її початок) змінює, спотворює інтонації, тривалість вимовлених звуків. І криміналісти мають свої секрети, пов'язані з голосом. Адже коли людина каже правду і коли обманює, у неї по-різному працюють м'язи обличчя і гортані. І вже з перших слів детективи можуть виявити брехуна. Та ти й сам, мабуть, за голосом друга можеш визначити, який у нього настрій. А наші мами і вчителі у цій справі — теж неабиякі спеціалісти, хоча вони й не знають усіх секретів телеметрії.

Але не тільки голос може видати людину, а й її обличчя, точніше - міміка. Спробуй сам здогадатися, про що думає в цю мить ця красуня. Поділися своїми спостереженнями з нами на цій сторінці.

Переглядів: 1562 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024