Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Четвер, 25.04.2024, 21:36
Головна » 2010 » Червень » 28 » Що таке «Білль про права»?
Що таке «Білль про права»?
21:37

Основний закон США – Конституція – той перелік законів, які кожен,  незалежно, в якому місті або штаті живе, зобов'язаний виконувати. Коли в 1787 році зібрався Конституційний Конвент, щоб прийняти Конституцію, більшість делегатів вважали очевидною наявність у людини деяких прав і виступили за те, щоб їх не включати в Конституцію. Але частина штатів визнали необхідним захистити права особи і записати їх в «Білі про права», які потрібно прикласти до Конституції.

Десять поправок, які відомі як «Білль про права», гарантують:

1. Люди мають право говорити і писати те, що вони хочуть, об'єднуватися в союзи і подавати скарги в уряд. Конгрес не може встановлювати будь-яку релігію офіційною, люди можуть сповідувати будь-яку.

2. Штати мають право призивати своїх власних громадян в поліцію штату.

3. У мирний час людей не можна примушувати до квартирування у них солдат.

4. Офіційні особи не можуть обшукувати людину або її житло, а також вилучати власність без ордера. А ордер (підписаний прокурором папір) може бути виданий тільки у разі потреби зловити злочинця або запобігти злочину.

5. Людина не може бути відданна під суд, поки суд присяжних не вважатиме достатніми підстави для суду. Людину не можна судити двічі за один і той же злочин. Людину не можна спонукати свідчити проти себе. Людина не може бути страчена, взята під варту або звинувачена до суду. Особисте майно не може бути конфісковане в суспільне користування до тих пір, поки його власникові не виплатять його вартість.

6. Справа людини, підозрюваної в злочині, повинна бути швидко передана до суду; суд повинен бути публічним. Він має право просити присяжних взяти участь в слуханні справи; підозрюваному повинне бути пред'явлене звинувачення.

В особливо важливих справах людина має право вимагати суд присяжних.

8. Звинувачений має право подавати апеляцію і бути відпущеним під заставу або поручительство.

9. Права, занесені в цей список, не єдині, які має людина.

10. Дії, не заборонені Федеральним урядом, хоч і не записані серед дозволених, можуть проводитися штатами або безпосередньо людьми.

Переглядів: 1290 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024