Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 26.04.2024, 09:29
Головна » 2009 » Листопад » 10 » ОКАНТОВКА
ОКАНТОВКА
14:37
Готові картини рекомендується обкантовувати. Окантовка оберігає картини від пилу і механічних пошкоджень.

Для окантовки, наприклад, аплікацій необхідні такі матеріали: скло або целофан, фотоплівка, клей (столярний, синтетичний або казеїновий), папір для канта. Картини обкантовують іноді сатином, дермантином, парусиною, клейкою стрічкою.

Окантовку слід починати з підготовки картону для задньої стінки картини. Це виконується по-різному: для невеликих, легких картин у верхній частині картону роблять наскрізний надріз (або два надрізи), в який заправляють петельку з тасьми із колечком. Кінці тасьми розпрямляють і підклеюють до картону. Для дуже великих, важких картин задню стінку можна оформити по-іншому, надійніше: у верхній частині картону роблять один подвійний або два подвійних надрізи, в них протягують тасьму, кінці зшивають так, щоб вийшла петелька. Потім по чотирьох кутах картону накладають по краплі клею, приклеюючи на них готову композицію з аплікацією і зверху накривають склом. Для окантовки заздалегідь нарізують смужки паперу. Ширина окантовочних смужок залежить від розміру картини. Більш красиво виглядає картина з вузькою окантовкою. Смужки для канта вирізують двох розмірів: дві - по ширині картини, дві - по її довжині; таким чином, заготовлюють чотири смужки. Кожну з них складають навпіл і усередині промазують клеєм. Потім починають обкантовувати картину по довжині: беруть дві довгі смужки; у кожній смужці, складеній навпіл, одну половину смужки акуратно наклеюють на скло уздовж довжини картини, другу приклеюють до картону на зворотному боці картини. Для окантовки картини по ширині смужки складають також навпіл, але кінці їх зрізають під кутом 45°.

Іноді в оформленні картин використовують паспарту.
Паспарту
– це рамка з вирізом посередині для картини. Його виготовляють з картону, ватману, оксамитового паперу. Найчастіше в паспарту поміщають картини невеликого розміру. У паспарту можна помістити одну, дві або серію невеликих картин. Як зробити розрахунок для паспарту? Спочатку беруть одного розміру 2 шматки паперу: один для паспарту і для задньої стінки (бажано взяти картон). Потім приклеюють до картону петельку. Після цього на папері для паспарту обводять картину і зменшують цю рамку по чотирьох сторонах на 3-5 мм. Залишилось вирізати рамку, приклеїти її по краях до картону, обкантувати і висушити під вантажем. Картини з паспарту можна помістити під скло.

Переглядів: 1674 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024