Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Вівторок, 16.04.2024, 08:13
Головна » 2010 » Травень » 22 » КРІСЛО-ШЕЗЛОНГ
КРІСЛО-ШЕЗЛОНГ
17:36

Воно легке, у складеному вигляді займає мало місця і дуже зручне для сидіння. У нього можна змінювати нахил спинки від вертикального положення майже до горизонтального.

Матеріали та інструменти:

бруски 20XЗО мм загальною довжиною 10 м, цвяхи довжиною 70-80 мм — 20 шт., цвяхи діаметром не менш як 3 мм і довжиною 60-70 мм — 4 шт., шайби металеві з діаметром внутрішнього отвору 4-5 мм — 4 шт., рубанок, молоток, пилка для дерева, метр, 1,5 м тканини шириною 0,5 м.

Перед виготовленням крісла треба підготувати матеріал і вирізати заготовки. По-перше, дуже старанно простругуємо брусочки, щоб не було подряпин і гострих країв. Після стругання чистимо їх уламками скла (найкраще від розбитої пляшки).

Після стругання розрізуємо бруски за розмірами, поданими на рис. 1, і обстругуємо гострі краї. Коли розрізуватимемо бруски, на них олівцем надписуємо літери, тобто маркіруємо їх. Бруски Г і один брусок Д обстругуємо так, щоб вони з одного боку в перерізі мали округлі грані (рис. 2).

Для складання рами А (рис. 3) беремо бруски А, кладемо на підлогу на ребро і припасовуємо один брусок Г. Другий брусок Г прибиваємо до протилежного торця брусків А.

Потім на рамі розмічаємо місця з'єднання. Для цього від нижнього кінця на брусках А відмірюємо по 410 мм, олівцем проводимо поперек риски і позначаємо їх цифрою 1. Від цих рисок відкладаємо ще по 300 мм і проводимо ще риски, позначаючи їх цифрою 2.

Збиваємо раму Б (рис. 4) так, щоб віддаль між зовнішніми поверхнями поздовжніх брусків Б була на 1 мм більшою за розмір X (рис. 3). Довші планки Д після прибивання відпилюємо, торці застругуємо. На верхній частині рами округлену планку Д прибиваємо в торець, а в нижній частині рами — зверху (як і раму А). Крім того, на нижній частині рами Б на віддалі 35-40 мм одну від одної прибиваємо планки Є. Вони також будуть трохи довші; лишок відрізуємо і обстругуємо гострі краї.

Після збивання рами Б розмічаємо місця з'єднань. Для цього на обох довгих брусках від верху рами відкладаємо 360 мм і проводимо риски з написом 1.

Раму В збиваємо так, щоб відстань між внутрішніми поверхнями брусочків дорівнювала 600—601 мм (рис. 5). Поперечну планку Е прибиваємо до торців планок В. Від вільних кінців рами відмірюємо по 20 мм і проводимо риски з позначкою 2. Вільні кінці рами бажано закруглити, як показано на рисунку. Виготовивши рами, можна починати збивати каркас крісла. Збиту раму Б вводимо всередину рами А так, щоб обидва верхні кінці рам були зверху (рис. 6), а нижні внизу. Три планки рами Б при цьому повинні бути зверху. Складаємо рами так, щоб середини рисок з позначкою 1 були одна над одною. На товстий цвях насаджуємо шайбу; цвях забиваємо так, щоб він пройшов через середини обох рисок, кінець його згинаємо і забиваємо в раму. Так само збиваємо другий бік.

Рама Б повинна туго обертатись на цвяхах, як на шарнірах (рис. 6). Раму В накладаємо на раму А, суміщаємо риски 2 і також збиваємо цвяхами, що проходять через середини рисок. Залишилося тільки зшити сидіння з міцної тканини шириною 0,5 м і довжиною 1,4-1,5 м. Для цього кінець тканини накладаємо на округлий верхній брусок рамки Б так, щоб загинати кінець зверху вниз, і зшиваємо міцними нитками, щоб вона могла вільно пересуватися по бруску (рис. 7). Другий кінець тканини накладаємо на верхній брусок рами А і підбираємо довжину тканини так, щоб зручно було сидіти. Потім зшиваємо тканину.

Переглядів: 1968 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024