Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Середа, 24.04.2024, 08:00
Головна » 2010 » Серпень » 27 » Країна, яка випередить нас сьогодні в освіті, завтра випередить нас у всіх інших сферах
Країна, яка випередить нас сьогодні в освіті, завтра випередить нас у всіх інших сферах
10:20
     Міністр освіти і науки України (МОН) Дмитро Табачник планує шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій вивести українську освіту на лідируючі позиції у світі. Про це він заявив в ході засідання Комітету з економічних реформ.

Д.Табачник повідомив, що МОН завершило розробку проекту Державної програми широкомасштабного впровадження у навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). "ІКТ повинні стати тим ракетоносієм, який виведе українську освіту на міжнародну орбіту. Хотів би привести слова вашого колеги, Президента (США - ред.) Барака Обами, який сказав: "Ми знаємо, що країна, яка випередить нас сьогодні в освіті, завтра випередить нас у всіх інших сферах". Ми мріємо, щоб цією країною стала Україна", - сказав міністр освіти. За словами Д.Табачника, український національний проект впровадження ІКТ в освіту по своїй ідеології збігається з відповідними програмами провідних країн світу: США, Японії або Росії.

Д.Табачник також повідомив, що сьогодні 96% середніх навчальних закладів забезпечено комп'ютерними класами, але майже 40% - це застаріла комп'ютерна техніка. Крім того, міністр відзначив, що в Україні середня кількість учнів на один комп'ютер складає 28 осіб, тоді як в країнах Європи і США це 5-7 осіб на комп'ютер. "На жаль, Україна замикає сьогодні першу сотню країн по рівню використання у навчальному процесі ІКТ", - додав Табачник.

 

Джерело: Ліга.Новости

Переглядів: 948 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024