Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 29.03.2024, 12:07
Головна » 2010 » Січень » 2 » Фізіогноміка: дізнаємося про людину більше
Фізіогноміка: дізнаємося про людину більше
12:49

Обличчя людини - як відкрита книга. З віком людина змінюється, але найголовніші риси залишаються незмінними, а часом навіть ще більше проявляються.

 Одна з найстародавніших фізіогномік в світі - китайська. Китайські фізігномісти говорять, що по обличчю людини можна прочитати навіть його долю.
 Стародавнє мистецтво  фізіогноміки все більше знаходить собі застосування в сучасному світі. Воно допомагає краще зрозуміти людину.
 Одне тільки перше знайомство може багато що розповісти і, можливо, застерегти від помилок.
 Відразу скажемо, що жіночу стать прочитати складніше, оскільки косметика багато що приховує. Але і тут важко "поміняти" форму лиця, очей.

 Отже, давайте розглянемо лице людини, і спробуємо навчитися визначати її приховані достоїнства або недоліки.
 Фізіономісти виділяють п'ять найважливіших рис обличчя:

  • брови,
  • очі,
  • ніс,
  • рот
  • вуха.

Брови

У чоловіків брови читаються легко, у жінок - важко, оскільки майже у всіх жінок брови піддавалися косметичній обробці.

Фактура брів. Тут діє одне правило: чим брови товщі і жорсткіші, тим неуступчивіший і упряміший характер людини.

Кінець брови: тонкий зовнішній кінець говорить про благородство; широкий кінець, що піднімається вгору, - мужність і заповзятливість, але в той же час схильність до жорсткості.

Довжина. Довгі, витончені брови говорять про спокій, консерватизм. Елегантна лінія брів довша за око – про інтелект. Коротенька і тонка брова - людина веде самотню боротьбу за життя і своє місце в ньому. Короткі і грубі брови - влюблива натура, схильність до частої зміни кар'єри. Якщо ж брови майже невидимі - хитрість. Короткі і густі брови - незалежність, але і агресивність, запальність. Короткі, грубі, і, одночасно, густі брови - злість, аморальність, сексуальність.

Напрям. Якщо частина брів йде в протилежному напрямі - упертість, безкомпромісність. Спадаюча вниз брова - боязкість.

Форма. Зрощені в одну лінію брови - винахідливість, рішучість, прямолінійність. Блискуча чорна родимка усередині брови - великий успіх. Ніби розірвані брови - віроломство. Брови у формі бумеранга - винахідливість.

Очі

Це справді "дзеркало душі". Ніщо так сильно не говорить про людину, як її очі. Можна повністю змінити своє обличчя, але вираз, форма очей залишаться незмінними.

Розмір очей. Великі очі - сприйнятливість і чутливість, мужність і владність. Маленькі очі - самовдоволення, упертість, ревнощі.

Краї очей. Скошені вгору – говорять про чутливість, сміливість, рішучість. Очі скошені донизу – про добродушність, оптимістичність, уважність. Якщо зовнішній куточок ока - довгий і гострий - це розум і проникливість. Зовнішній куточок ока загнуть до верху - сміливість, безрозсудність, жадність. Якщо куточок ока дивиться вниз - покірність.

Повіки. Наповзання верхньї повіки на середину ока – говорить про проникливість та спритність людини. Якщо злегка спадає все віко цілком - велика сексуальна привабливість, але одночасно холодне серце. Верхня повіка, що спадає від середини до кута ока, - песимізм. Загальне провисання нижньої віки у жінок - теплота і жіночність. Набрякла посередині нижня повіка - егоцентрічность. Набряклі повіки, як верхні, так і ніжні, - говорять про втому від життя. У китайській фізіогноміці існують типи очей, символічно представлені певною твариною:

  • Очі дракона - великі, владні очі, із злегка напівзакритими віками - владність, авторитетність.
  • Очі фенікса - довгі очі з подвійними віками і невеликими "риб'ячими хвостиками", що йдуть вгору і вниз, - люди, наділені якимись талантами.
  • Очі лева - великі, з складками на повіках - загострене відчуття справедливості, здатні управляти великим колективом.
  • Очі слона - вузькі, довгі очі з подвійними або потрійними повіками, які рідко відкриваються широко, - говорять про спокій власника, його методичність.
  • Очі тигра - круглі, з жовтуватим відтінком, з могутнім блиском – імпульсивна людина з жорстоким характером.
  • Очі мавпи - маленькі очі з подвійними нижніми повіками з чорними райдужними оболонками - непостійність, неспокій.
  • Очі кішки - очі з подвійними віками і темно-жовтими райдужними оболонками - ненадійність, негативний характер.
  • Очі риби - верхня повіка спадає на зовнішній кут і має сильний скіс вниз - повільність, мала енергійність.

Ніс

Довжина носа. Довгий ніс зазвичай притаманний консервативним особам. Наддовгий ніс - схильність до інтелектуальних досягнень і примхливість. Довгий і широкий ніс - стійкий характер і спокійний темперамент. Короткий ніс - відкритий характер, оптимістичний і доброзичливий.

Форма. Худий і кістлявий ніс - слабка концентрація. Кістлявий ніс з невеликою горбинкою або високим перегином - гордість, упертість, агресивність і рішучість. Вузький ніс - людині все життя доведеться багато і виснажливо працювати. Спинка носа плоска, велика і урівноважена крилами носа - холодна, обачлива натура. Маленький, в порівнянні з іншими рисами обличчя, ніс у жінок - дріб'язково ревнива. Високий ніс у жінки з виступаючою спинкою - здатність конкурувати з чоловіками за високе положення.

Кінчик носа. Теж буває різної форми. Кругла форма кінчика носа – це процвітаюча особа. Якщо кінчик носа відвисає подібно до шматка м'яса - надсексуальна натура. Загострений, не м'ясистий кінчик носа - зрадницька, віроломна особа. Кінчик носа, як дзьоб у орла - мстивість. Повний, великий, опуклий кінчик носа - добросердість, теплота, готовність до самопожертвування. Відвисаючий ніс, що закриває значну частину верхньої губи - зраду і віроломство. Кирпатий ніс, у якого видно отвори ніздрів – говорить про власника у якого вільна сексуальна мораль, нездатність зберігати секрети. Розщеплений кінчик носа - підозрілість, недовірливість і сором’язливість.

Рот

Розмір рота. Великий рот у жінки - вона схильна швидше до кар'єри, чим до домашнього життя. Великий рот, який нещільно закривається, - безпечність і нерішучість. Рот з куточками у вигляді лука - ніжність, прихильність, нездатність займати високі пости. Великий рот, з червоними, блискучими губами - владність, відповідальність. Рот з твердими губами, що відкривається у формі квадрата, - добродушний характер. Широкий рот на повному обличчі - честолюбство. Широкий рот на маленькому обличчі - хороший організатор. Маленький рот - слабкий характер. Якщо маленький рот добре розкривається – сором’язливість, прагнення відкладати свої справи на потім.

Форма губ. Тонкі губи, які не дуже добре закриваються, - жорстока натура. Товсті губи - чуттєвість, методичний розум. Виступаючий рот - швидкий розум, активність, рішучість. Виступаюча верхня губа над нижньою - пихатість і нерішучість. Нижня губа виступає над верхньою - егоїстичність. Якщо лінія між губами згинається до низу - егоцентричність, упертість. У жінок лінія рота, що таїть загадкову усмішку в обох куточках рота, - говорить про глибоко плотську натуру. Рот з довгими, загостреними, тонкими губами - боязкість. Якщо один куточок рота вищий за інший - схильність до обману.

Форма рота. Западаючий рот - обачність. Твердий рот з куточками, що спадають донизу, - сильна воля, непохитність. У жінок такий рот - упертість. Рот, що постійно сіпається, - нервовість і схвильованість. Рот, скошений в один бік, - нервозність, схильність до сарказму. А рот, скошений донизу в один бік, - непостійність і упертість. Нетвердо сформований рот, з куточками, що загинаються донизу, - бурхливий характер.

Безумовно, це лише невелика частина цікавої науки - фізіогноміки - мистецтва читання характеру по обличчю людини. Ще можна "читати" вуха, підборіддя і так далі.

Якнайповнішу характеристику людині можна дати, розглядаючи її обличчя в сукупності, але можна почати вивчення фізіогноміки з розгляду окремих рис обличчя.

Спробуйте охарактеризувати за вище поданими ознаками цю людину, яка добре мені знайома.
Цікаво, чи співпадуть наші уявлення про неї. Обіцяю відповісти.

Переглядів: 5283 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 3.6/5 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024