Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 26.04.2024, 00:40
Головна » 2010 » Квітень » 3 » Біоенергетика в кольорі
Біоенергетика в кольорі
12:53

Історія вивчення парапсихологічних феноменів накопичила неабияку кількість фактів, якими навряд чи стоїть нехтувати. Молода наука біоенергетика встановлює все більш тісні зв'язки з психологією. І на цьому стику наближається вирішення багатьох питань, які хвилюють зараз людей.

Дослідження показали, що за допомогою колірних тестів можна виявити деякі особливості особи.

Червоному кольору звичайно віддають перевагу фізично здорові сильні люди, вони живуть сьогоднішнім днем і мають бажання одержати все, що хочуть, теж сьогодні. Діти, що вибирають з палітри олівців червоний, легко збудливі, люблять галасливі рухомі ігри.

Діти, що вибирають жовтий, відрізняються тим, що нерідко йдуть в світ своїх фантазій. Подорослівши, вони можуть при певних обставинах стати мрійниками «не від світу сього». Такі люди погано пристосовуються до життя. Подібний тип людей описав Ф.М.Достоєвський. «Мрійник, - пише він в «Білих ночах», - якщо потрібно його детально визначити – не людина, а, знаєте, якась істота середнього роду. Селиться він переважно, денебудь в неприступному кутку, неначе таїться в ньому від денного світла». Нелюбов до жовтого може означати нереалізовані надії («розбиті мрії»), виснаження нервової системи.

Дітям, що вибирають зелений колір, звичайно властиві самовпевненість, наполегливість. Вони прагнуть забезпеченості.

Перевага синього кольору відображає потребу людини в стабільності, порядку. Синій колір частіше вибирають флегматики.

Коричневому кольору часто віддають перевагу діти невлаштовані в житті.

Колірні тести дозволяють чітко фіксувати динаміку емоційних станів в тій або іншій екстремальній ситуації.

Наприклад, в поемі «Семи красунь» Нізамі – 7 самостійних новел. В кожній з них -- розповідь від імені однієї з семи дружин головного героя – Бахрама. Дружини живуть в особливих палацах, колір яких відповідає певному дню тижня і планеті, що протегувала цьому дню. Порядок їх такий: субота – чорний колір – планеті Кейвон  (Сатурн), неділя – жовтий колір – Сонце, понеділок – зелений колір – Місяць, вівторок – червоний колір – Марс, середа – синій колір – Утарец (Меркурій), четвер – ліловий колір – Юпітер, п'ятниця – білий колір – Зухра (Венера).

Одягаючись в одяг відповідного кольору, Бахрам щодня відвідує один з палаців і вислуховує одну з історій.

Шлях Бахрам символічно означає рух вгору по небесних поверхах від грубої чуттєвості до ідеальної любові, від незнання (чорний колір) – до знання (білий).

 

Гете в творі "Мандри Вільгельма Мейстера» розказує, як мандрівник розпитує шкільного наглядача про причини такої відмінності в одязі вихованців. «Розгадка тут ось в чому, - відповідає наглядач, - для нас цей засіб взнати характер кожного хлопчика. З нашого запасу тканин вихованці мають право вибрати будь-який колір, а так само будь-який фасон і крій з обмеженого їх числа. За цим вибором ми пильно стежимо, оскільки будь-який колір дозволяє судити про склад відчуттів, а крій – про спосіб життя людини."

Переглядів: 1177 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024