Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 29.03.2024, 17:55
Головна » 2010 » Червень » 20
"…И пришла к Айболиту лиса:
— Ой, меня укусила оса! "

Хто з нас не знає цих рядків Корнія Івановича Чуковського? Адже оса, так само як і бджола або джміль, не «укусила» лисицю, а, звичайно, ужалила. Спеціальним жалом, яке заховане у неї в черевці. Ці комахи жалять своїх кривдників, коли захищають себе і свої гнізда з личинками і медом.

Влітку всі бувають на річці, в лісі. Добре в лісі - птахи, ягоди, ось тільки комарі такі кусючі! І знову помилка, навіть дві. По-перше, комарі не кусають, а проколюють. По-друге, не комарі, а комарихи, бо кусаються тільки вони. Є у них на голові спеціальний хоботок такий, яким можна свердлити, або швидше - бурити шкіру людини, звірів, птахів. Виходить тонка дірочка-свердловина, через яку комариха вип'є крапельку крові (як ми молочний коктейль через трубочку). ... Читати далі »

Переглядів: 3054 | Додав: KonSerg | Дата: 20.06.2010 | Коментарі (0)

У одній руці у вас ножиці. У іншій велике кільце, склеєне з довгої паперової стрічки. Ножиці протикають цю стрічку і акуратно розрізають її уподовж - точно посередині. "Ну ось, - подумаєте ви, - зараз вийдуть два окремі кільця. Але що це? Замість двох кілець виходить одне! Причому воно більше і тонше початкового. "Такого не буває", - скажете ви. Буває. І навіть ще й не таке! Якщо тільки в руках у вас не звичайне паперове кільце, а дивовижна СТРІЧКА МЕБІУСА.

Німецький астроном і математик Август Фердинанд Мебіус узяв одного разу паперову стрічку, повернув один її кінець на пів-оберта (тобто на 180 градусів), а потім склеїв його з іншим кінцем. Чи то від нудьги він це зробив, чи то заради наукового інтересу - тепер уже невідомо. Зате напевно відомо, що саме так і з'явилася ще в позаминулому столітті знаменита стрічка Мебіуса. ... Читати далі »

Переглядів: 2160 | Додав: KonSerg | Дата: 19.06.2010 | Коментарі (0)


Copyright KonSerg © 2024