Рецепт маринованих огірків.
На дно 1л банки: хрін, часник, кріп. Наповнити огірками (корнішонами). Додати
3 чайні ложки цукру, 1,5 ч.л. солі , 5 столових ложок оцту.
Залити кип'ятком, поставити стерилізувати на 2 хвилини. Вийняти банки,
закатати, поставити назад у воду, перевернувши банки вверх дном, поки не
охолонуть. Смачного!
Рецепт огірків з кетчупом "Чілі"
На 4шт. літрових банок огірків зробити маринад:
6 стакан в води,
2 ст.л. солі,
1 стакан цукру,
1 стакан оцту,
5 ст. л. кетчупу. Залити маринадом огірки стерилізувати 5 хвилин.
Помідори мариновані
Маринад:
на 1 л води:
1 ст. л. солі,
1 ст.л. цукру,
0,5 стопки оцту.
На дно банки покласти кріп, лавровий лист, перець горошок, петрушку. Помідори
розкласти у банки, залити гарячим маринадом, стерилізувати 3л банки 15-20
хвилин.
Помідори мариновані без оцту
На дно банки: кислі яблука (1/5 частина), цибуля кружальцями (1-2шт.),
петрушка, лавровий лист, перець.
Наповнити банку помідорами,
на 3л банку: 2 ст.л. солі, 6 ст.л. цукру.
Залити кип'ятком стерилізувати 10-15 хвилин.
Щиро дякую
|