Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 29.03.2024, 08:55
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Як підключити до Інтернету локальну мережу?
Як підключити до Інтернету локальну мережу?
09:48

Якщо потрібно підключити локальну мережу кабінета інформатики через звичайний модем (або ADSL чи GPRS), потрібно виконати такі дії:

  1. Насамперед настроїти доступ в Інтернет з комп'ютера, до якого підключений модем (найчастіше це комп’ютер учителя), і переконатися, що він працює нормально. Як це робиться тут розглядати не будемо.
  2. Задати комп'ютеру, до якого підключений модем, статичну IP-адресу і підмережу 255.255.255.0. Рекомендується брати її з діапазону 192.168.*.*, якщо в локальній мережі використовуються статичні адреси. Найчастіше використовується адреси типу 192.168.0.1 Для цього потрібно зайти в "Панель Управления" там вибрати "Сетевые подключения", потім вибрати потрібне з'єднання, клацнути по ньому правою кнопкою, і вибрати пункт контекстного меню "Свойства". У вікні, що з'явилося, слід вибрати вкладку "Сеть", а там "Internet Protocol (TCP/IP)" і натиснути кнопку "Свойства".
  3. Включити маршрутизацію для протоколу TСР/IР. Для цього у налаштуваннях з'єднання з Інтернет включається опція "Разрешить общий доступ к сетевому подключению" (при цьому адреса комп'ютера в локальній мережі буде примусово змінена на 192.168.0.1, але потім її можна буде поміняти назад). Це також можна зробити через реєстр: прописати в реєстрі за адресою HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters ключ IPEnableRouter типу DWORD і надати йому значення 1.
  4. На інших комп'ютерах локальної мережі задати статичні IP-адреси, з того ж діапазону, що і адреса комп'ютера, до якого підключений модем (при цьому перші три числа IP-адреси повинні співпадати повністю, тобто якщо у сервера адреса 192.168.0.1 і маска підмережі 255.255.255.0, то решті комп'ютерів слід надати адреси з діапазону 192.168.0.*), маску підмережі 255.255.255.0, а в якості основного шлюза - адреса комп'ютера з доступом в Інтернет.
  5. Окрім цього, на решті комп'ютерів локальної мережі слід явно вказати адреси DNS серверів провайдера (їх можна дізнатися, запустивши утиліту nslookup на комп'ютері з модемом після того, як з'єднання з Інтернетом встановлене).
  6. Якщо ви використовуєте Microsoft Internet Explorer, то слід для всіх комп'ютерів, крім того, до якого підключений модем, задати в налаштуваннях опцію доступу в Internet через локальну мережу.
Переглядів: 2477 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024