Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
П'ятниця, 19.04.2024, 06:20
Головна » 2009 » Травень » 14 » 10 порад молодому керівнику МО
10 порад молодому керівнику МО
22:43

З мого власного досвіду

1. Спочатку подумай: а навіщо це тобі? І головне, – а що ти можеш дати своїм колегам, іншим людям? Якщо не зможеш відповісти – проси, щоб тебе переобрали.

2. Завжди всі справи починай із себе. Якщо щось тобі не під силу, то як ти можеш вимагати цього від інших? Завжди будь прикладом для інших.

3. Обов’язково опирайся на думку колективу. Принцип "Я керівник, а тому знаю краще" тут зовсім не підходить. Тебе, можливо, будуть слухатись, але зневажатимуть.

4. При складанні плану роботи – не намагайся охопити все відразу. Пам’ятай, що це в принципі неможливо. Вибери лише кілька головних, найбільш важливих тем і обов’язково намагайся добитися їх виконання.

5. Регулярно проводь анкетування колег на предмет їх затруднень в роботі. Це дасть тобі можливість не розмірковувати довго при складанні плану роботи на рік, а тому значно покращить відвідування занять вчителями.

6. Прислухайся до порад, настанов своїх старших і більш досвідчених колег. Пам’ятай, що збоку завжди видніше.

7. Не намагайся входити в роль поважного і "високого" керівника для завоювання авторитету. З часом це прийде само, коли цього дійсно заслужиш. А зараз і найближчі 25 років будь таким, як і всі, але активнішим і більш вимогливішим до себе.

8. Не забувай, що твій настрій при спілкуванні передається іншим людям, тому на засіданнях МО ніколи не розповідай про свої труднощі в роботі, вдома – у твоїх колег їх не менше. Краще випромінювати радість і тепло – з такими людьми люблять спілкуватися усі.

9. Ніколи не вдавай фальшивих емоцій (радість від зустрічі, захоплення чиєюсь роботою, …). Ти ж сам можеш легко відрізнити фальш, то чому цього не помітять інші? Тому виявляй справжній інтерес до своєї роботи, до своїх колег, до учнів.

10. Намагайся побудувати роботу МО так, щоб колеги відчували жаль, якщо не матимуть змоги бути присутніми на ньому. Урізноманітнюй роботу засідань, більше проводь практичних занять. Не захоплюйся "паперовою" роботою. Пам’ятай, що діяльність МО потрібна не тому, що так вимагають, а для вирішення потреб вчителів, для підвищення їх компетентності, професійного росту. А особисто тобі хіба це завадить?

Переглядів: 1460 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024