Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Четвер, 25.04.2024, 05:33
Головна » 2009 » Травень » 10 » Як самостійно виготовити стенд?
Як самостійно виготовити стенд?
19:27

Чи знаєте ви як виготовити самостійно стенд? Тобто планшет, на якому можна розмістити різний потрібний і не дуже матеріал, а потім з гордістю повісити в кабінеті на саме почесне місце. Якщо цей процес вам відомий -- негайно хватайте мишу, тягніть її на кнопку "Форум" і обов'язково клацніть один раз по ній (лівою клавішею) -- так ви зможете з більшою користю провести час і порадувати своїм умінням. А якщо ні -- давайте вчитися. А потім, коли виготовите за моїми рекомендаціями, не забудьте подякувати мені (хоча б подумки).

Отже, починаємо. Не забули, мова йтиме, як з найменшими втратами здоров'я, матеріалів і часу виготовити, а не оформити стенд. Що ж для цього потрібно? Як казав мій знайомий "З вами я. Тепер у вас немає проблем!". Записуйте: найкраще скористатися уже готовим старим каркасом підходящого розміру. Жаль, але в житті так везе не усім. Тому: збиваємо 4 брусочки потрібного розміру у вигляді прямокутника (хоча найбільш популярна форма чомусь квадратна), а потім зверху маленькими цвяшками прибиваємо лист фанери.

Якщо хтось подумав, що це все, той помиляється. Саме цікаве попереду. Після того, як ви кілька разів поцілили молотком на свій палець, зачистили нерівні краї і полюбувалися своїм шедевром (пам'ятаєте, що означає це слово?), вам потрібно якось закріпити на ньому папір. Колись я спостерігав за цим процесом збоку і відверто скажу, стримати сміх мені не вдалося. А я ж старався!

Отже, до справи! Папір можна взяти будь-який, але такого розміру, щоб був більший за каркас (пам'ятаєте, це те, що ви уже зробили самостійно, або пощастило дістати готовий). Спочатку потрібно покласти папір на каркас (із сторони фанери), загнути краї паперу на боки. Дуже добре, якщо папір оказався таким, що повністю закриває боки. Якщо не пощастило - не біда, але красивим такий стенд не назве ніхто. А для чого нам така робота, якою навіть похвалитися не можна. Хоча, якщо хтось запитає "А хто це зробив?", то завжди можна вигадати правдиву історію.

Так на чому ми зупинилися? А, да, на підгонці паперу. Я вже писав, що папір можна взяти будь-якої якості? Забудьте! Тоненький не годиться. І не кажіть, що я не попереджав. Після того, як ви розмалюєте його, торжественно повісите на стінку, папір на ньому обов'язково порветься, причому сам. Якщо не в цей день, то через місяць точно. Після цих нескладних маніпуляцій обов'язково переверніть папір нижньою стороною вверх, і намочіть водою. Найкраще це получається з допомогою звичайного шматка поролону. Кількість води, яку при цьому ви витратите, напряму залежить від товщини і якості паперу. Потрібно добитися рівномірного змочування поверхні. При цьому він (папір, звичайно) стане схожим на хвилясте море. Ну, не зовсім на море, але повинен стати хвилястим.

Не поспішайте його викидати і писати мені гнівні листи - це якраз те, що потрібно! Тепер обережно знову перевертаємо папір змоченою стороною донизу, вирівнюємо згини по контурах. "Ой, вони не співпадають!" - в розпачі вигукуєте ви. Нічого, все під контролем. Обережно (можна сухими чистими руками, а можна і сухою тряпочкою чи тим же шматком поролону) розгладжуємо папір від центру до країв, намагаючись не надто натискати на нього. Получилось? А тепер якомога швидше змащуємо водним розчином клею ПВА краї паперу (із мокрої сторони), які доторкаються до бочків. Це зручно робити незамінним нашим помічником - шматком поролону. Після цього негайно міцно притискаємо до боків стенда.

Чому це необхідно робити це швидко? Тому, що папір має звичку висохати. А неприємне тут те, що висихає він нерівномірно, а отже ваш стенд обов'язково побрижиться, або викрутиться пропелером. Ви гадаєте це гарно? Під час приклеювання можна, хоча і не дуже бажано, злегка змочити вже верхню частину паперу водою. Робіть це, коли ви відчуваєте, що папір все-таки висихає, не дивлячись на вашу наполегливу роботу по обклеюванню боків. Інколи папір не хоче прилипати - допоможіть йому кнопками.

Тепер залишилося покласти вашу роботу в темне прохолодне місце і забути за неї до завтрашнього дня. Чому прохолодне? Щоб він висихав повільно, тоді не буде збрижок. А чому темне? Вам же не хочеться, щоб натягування стендів стало вашою другою професією? Як тільки колеги побачать ваш талант - буде те, що сталося з автором цих рядків. Хоча, як знаєте.

Прийшовши на другий день, щільно зачиніть двері, перевірте, чи не було за вами "хвоста" і любуйтеся результатом. Перед прикрашанням, бажано стенд двічі погрунтувати водоемульсійною фарбою, а вже потім наносити малюнок. До речі, грунтувати стенд зручно..., ну ви вже здогадалися чим - шматком поролону. Ним можна наносити фарбу паралельно стороні стенда, а коли вона висохне (це станеться приблизно через 4-8 годин), бажано нанести фарбу знову під прямим кутом. Хоча мені більше подобається метод нанесення фарби тампончиком, вдаряючи поролонкою зверху по папері. Довше, але красивіше.

Всі будуть захоплено плескати вам в долоні і вигукувати "Слава, слава золотим рукам", хоча ми-то знаємо, що половину роботи виконала... поролонка. Але вона лежатиме тихесенько в куточку і думатиме про несправедливість цього життя. Як казав один мій знайомий, що ми працюємо для того, щоб нашу роботу оцінювали інші. Може цю геніальну думку йому навіяло споглядання помічниці-поролонки? Хто зна?

Думаєте -- це все? Ні, кажу вам я. Залишилося обрізати лишки паперу з допомогою (на цей раз не вгадали!) леза гострого ножа або бритви. Ось тепер, майже все!

Чекаю ваших відгуків. А можливо вам знадобляться поради, як легше і головне швидше прикрасити стенд і виконати на ньому напис? Тоді завітайте сюди знову -- я вам розкрию пару таємнитць. На цьому бувайте. До зустрічі на сторінках цього сайту!

Переглядів: 4564 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 4.3/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024