Форма входу

Знайти на сайті
Користувальницький пошук
Наше опитування
Чому Ви ходите на роботу?
Всього відповідей: 3921
Ваша думка?
Як Вам здається, теперішнє покоління учнів навчається краще за своїх батьків?
Всього відповідей: 3518
Хмаринка тегів
СТАТИСТИКА
Усе для вас


ПАРТНЕРИ
Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Четвер, 28.03.2024, 22:06
Головна » 2009 » Травень » 3 » ЯК БЕЗ ПРОБЛЕМ ЗДАТИ ЕКЗАМЕНИ ?
ЯК БЕЗ ПРОБЛЕМ ЗДАТИ ЕКЗАМЕНИ ?
19:16

ЯК БЕЗ ПРОБЛЕМ ЗДАТИ ЕКЗАМЕНИ В ШКОЛІ

Поради педагога

Всім відомо скільки втрачається сил і нервової енергії під час здачі екзаменів. Існує багато порад, як полегшити це випробування. Отже, перед екзаменом просто необхідно:

1. Поміняти відношення до вчителя, який приймає екзамен. Потрібно пам’ятати, що вчитель вам не ворог – він просто намагається якнайкраще виконати свою роботу. Він неодмінно це відчує і будьте певні, віддячить за це покращеним балом.

2. Обов’язково змінити своє відношення до предмета. Спробуйте до нього проявити непідробний інтерес. Якщо це вам насправді вдасться, то ви будете здивовані, чого це раніше він вам здавався таким важким. Це не стосується лише тих, хто від природи не може навчатися. Але ви ж не такий?

3. Потрібно на деякий час забути про прогулянки, дискотеки, бар та інші переваги молодості. Сконцентруйтеся на більш важливому для вас на даний час.

4. На екзамені ви повинні випромінювати доброту, світитися усмішкою, намагатися бути трішки дотепним, щоб викликати до себе відповідну реакцію. Хіба підніметься рука в педагога, щоб поставити вам погану оцінку, якщо перед цим він щиро сміявся разом з вами?

5. Обов’язково потрібно писати шпаргалки! Це я вам кажу як педагог. Але пишіть їх лише після хоча б поверхового повторення матеріалу. Беріть їх з собою на екзамен. Але ніколи не заносьте їх до кабінету, де будете здавати екзамен. Справа в тім, що пишучи шпаргалки ви ще раз повторюєте головне в матеріалі, а взявши їх з собою ви будете надіятися на них, замість того, щоб пригадати матеріал самостійно. Повірте моєму досвіду – ніхто і ніколи не списував так, щоб цього не бачив вчитель, тим більше, якщо він поставить собі за мету спіймати вас на гарячому.

6. Перед екзаменом з’їжте якомога більше солодощів, але не переїдайте, щоб на екзамені не тоншило. Ляжте спати хоча б до 11 години. Встаньте зранку і трішки почитайте на свіжу голову ще не повторений матеріал. Це допомагає налаштуватися на предмет і пригадати якісь наукові терміни.

7. Скористайтеся різними повір’ями: покладіть п’ятак під п’ятку, поспіть на підручнику, відкрийте кватирки в кабінеті, … Хоча це не допоможе, ви все ж будете більш впевнені в собі. Крім того – підтримаєте цікаву традицію.

8. І, нарешті, не бійтеся екзаменів. Згадайте хоча б один випадок, коли за погану оцінку учня негайно розстріляли. Повірте, що через пару днів ви будете тільки посміхатися над своїми страхами і переживаннями. Отже, ні пуха, ні пера!

Переглядів: 5925 | Додав: KonSerg | Рейтинг: 4.4/42 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright KonSerg © 2024